Stilteweekenden bij de Abdijhoeve in Doetinchem: stilte ervaren bij een klooster..


- Neem even afstand van je dagelijkse beslommeringen tijdens een stilte weekend (vrijdagmiddag- zondagmiddag) in de Abdijhoeve bij de Willibrordsabdij in Doetinchem. 

- De omgeving rondom de Willibrordsabdij ademt de sfeer van rust en bezinning uit. 

- Een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen, niks moet, je hoeft er alleen maar te zijn. 

- Er wordt een programma aangeboden met diverse soorten meditaties, wandelingen, afgestemd op de dagindeling van de monniken in de abdij, zodat                                                                         je desgewenst ook deel kunt nemen aan de diensten in de abdij. 

Niets is verplicht, dus ook het programma niet, wel wordt je drie keer per dag verwacht tijdens de gezamenlijke maaltijden. Wil je liever lezen, schrijven, wandelen in de mooie omgeving van de abdij of gewoon niks doen tussen de maaltijden door, prima! Neem lekker de tijd voor jezelf en geniet ervan met volle teugen.

Er zijn diverse boeken en tijdschriften aanwezig die je tijdens de stilteperiode kunt lenen om te lezen. Indien je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je dat aangeven, en wordt daar ruimte voor ingeruimd.

Heb je behoefte om wel deel te nemen aan het programma om je te helpen nog meer tot jezelf te komen, dan ben je ook van harte welkom!. Gedurende het weekend zijn we stil, ook tijdens de maaltijden, het is belangrijk dat je je dat goed realiseert. Pas dan kan de stilte op je inwerken, kan je je batterij weer opladen en resetten. Je verblijft tijdens het weekend in een eenpersoonskamer met eigen sanitair. De maaltijden zijn vegetarisch.

Meer info op 'Een weekend stilte'Stilteweekenden in 2024/2025:

vrijdag 8 - zondag 10 november 2024

donderdag 13 - zondag 16 februari 2025

vrijdag 6 - zondag 8 juni 2025

donderdag 9 - zondag 12 okt 2025

 
Inschrijven of Contact

 
E-mailen
Bellen